Fortsättning värmen

Några av oss har fortfarande problem med elementen. Styrelsen har nyligen varit i kontakt med ÅF (företaget som gjorde värmejusteringen) och förstått följande: den operativa temperaturen, d.v.s. den upplevda, är lägre p.g.a. andra orsaker än att elementen inte fungerar. Det kan bero på flera olika saker,  t.ex. ett kallt golv eller otäta fönster (vilket du lätt kan ordna själv). De fönster som är mot gården är inte treglasfönster, vilket förstås också påverkar.

I vårt fall är det också mycket troligt att det beror på den dåliga ventilationen, vilken vi håller på att försöka åtgärda. Ventilationen är m.a.o. under utredning. Fram till att ventilationsproblemet är löst kan alltså den operativa temperaturen vara kallare än den faktiska.

Om elementet i hallen har stängt av sig beror det med största säkerhet på att det ligger på de 22 grader som ÅF har uppmätt, men om man  t.ex. har kläder som råkar hänga över termostaten lurar de elementet att slå av.

Man måste också ha i åtanke att de termometrar vi använder för hemmabruk inte alltid är 100% tillförlitliga, utan kan skilja sig från de professionella mätinstrumenten med ett par grader. Temperaturen kan förstås också variera beroende på var i rummet man mäter (avstånd till fönster och golv) och när man mäter (t.ex. om man nyss har lagat mat eller om man nyss har vädrat, om man har varit hemma eller om lägenheten har stått tom en eller flera dagar).

Fram till dess att ventilationen är utredd och åtgärdad är det dessvärre inte mycket som kan göras. Den som vill är hjärtligt välkommen att gå med i styrelsen vid nästa årsstämma! Ju fler vi är desto snabbare kan vi lösa de problem som uppstår.

Share SHARE